One Co.Work as featured in Archello

19Aug

Revisiting One Co.Work – A hit of pride and nostalgia.

As Archello invited us to share about one of our early projects – One Co.Work – the feeling was of pride and a flush of nostalgia.

As we scrolled through our memory and some photos, we shared this with Archello and won a glorified mention.

Check the actual site photos here.

Snapshot
Company One Co. Work
Location Bengaluru
Year of Project 2017 – 2018
Area 13,000 sq.ft
Project Completion 90 Days
Unique Solution Research-driven design to create a world-class workspace

One Co. Work Project Brief and details. 

One Co. Work, a Delhi based co-working start-up was in search of a space to start its operations in Bangalore. Hidecor took the opportunity to be part of the project from its early stages. It started with assisting One Co. Work in finalizing the space and location to fit their requirement.

One Co.Work was very clear on wanting to stun its audience as they walk into the facility – “‘Wow!’ should be the first reaction” was how the project brief started.

As the first impression counts, Hidecor focussed, to begin with, a gorgeous reception and waiting area to welcome members and guests. Artistic backdrops, lush biophilia, illumination, elaborate front desk, plush designer couches, and chairs were brought in to achieve the desired look.

Co-working spaces are thriving grounds for start-ups – full of energy and a crowd who loves to hustle, hence a variety of seating options were designed – from solo quiet corners to dedicated offices for small or large teams. Of course, lots of open space for the upkeep of the highly active and a chill-out zone for everyone to take a breather was added as well. Attention was paid to the privacy and placement of tech equipment. Thus a variety of meeting rooms were designed to accommodate from two to a team of twenty with smaller collaborative spaces with partial enclosures and larger rooms with advanced acoustics.

The cafe was another zone of utmost importance, to be designed for collaborations, to catch a break, and be generally social with everyone.

“‘Say Cheeze!’ must be the vibe of your coworking work cafe”, was the ask.

Hidecor designed the pantry cum cafe attached to the dining area, embellished with a few couches, high bar tools in an open floor plan. The various design nuances catered to the large spectrum of the audience. Finally, both Hidecor and One Co.Work was pleased with the outcome.

Material Used :
1. Solid beechwood cladding.
2. Customized & printed vitrified floor tiles.
3. Laminated wooden flooring.
4. Nylon carpet flooring.
5. Customized metal perforated ceiling.
6. Ceramic panty wall tiles.
7. Artificial grass flooring.
8. Vinyl wallpapers.
9. MDF wall panellings.
10. Cement corrugated sheet ceiling.

As published in – Archello One Co.Work

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *